Telefon:+36-1-221-1458
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Kandalló és pelletkályha fűtési rendszer

Cégünk megoldást kínál fűtési költsége csökkentésére minőségi pellet tüzelésű fűtési rendszerek tervezésével és kivitelezésével.

Világunkban központi kérdés az energia előállítás. Mindenki azon fáradozik, hogy minél olcsóbb, környezetbarát rendszereket alkosson. A fosszilis energiahordózok (szén, olaj, földgáz) világpiaci ára napról-napra növekszik, ennek következtében a rossz hatásfokú fűtési rendszerekkel egyre drágábban tudunk fűteni. Ilyenkor merül fel az igény egy újabb, jobb és olcsóbb fűtési mód alkalmazására. Abban az esetben, ha Ön nagy kazánházzal rendelkezik, és szilárdtüzelésű rendszerekben gondolkozik, tökéletes megoldás lehet a pellet tüzelésű kazán alkalmazása.

A tüzelő anyag a pellet, mely magas fűtőértékkel rendelkezik, elsősorban száraz fűrészporból és biomassza alapanyagból sajtolt 6-8 mm átmérőjű és 20 mm hosszúságú henger alakú granulátum. 

 

Pellet granulátum

 

Világszerte a fafeldolgozó iparban keletkező hulladékot hasznosítják a pellet készítéshez. Ezáltal megújuló energia forrásként újratermelhető. Az elmúlt években a pellet tüzelésű fűtési rendszerek terjedése tapasztalható, az automatikus tüzelőanyag adagolásnak és a magas hatásfokú égésnek köszönhetően. A pellet fűtési rendszerek főbb elemei a pellet tüzelésű kazán, a pellet tároló és az adagoló csiga, mely automatikusan továbbítja a fűtőanyagot a kazánba. 

 

 

A pellet tároló előnye, hogy napokig nem kell a tüzelőanyag adagolásával foglalkoznunk. A rendszer tökéletes működése érdekében puffer tároló beépítése szükséges, melyben a pellet kazán által megtermelt, de felhasználásra még nem kerülő hőenergiát tároljuk. A tárolt hőenergia a későbbiekben bármikor felhasználható fűtésre, és használati melegvíz előállításra. 

 

Pellet kályha fűtési rendszer

 

Jelenleg 1 kg pellet ára ~ bruttó 50 Ft, fűtőértéke ~19,2 MJ, 1 m3 földgáz ára ~ bruttó 150 Ft, fűtőértéke ~ 34 MJ. Ezekből az következik, hogy 2 kg pellettel tudunk 1 m3 földgázt kiváltani, mely ára ~bruttó 100 Ft. Ezáltal, a ma elérhető legolcsóbb automatizált szilárd tüzelési fűtési rendszer a pellet fűtés!

A minőségi pellet tüzelésű fűtési rendszerünket tervezéssel és kivitelezéssel együtt ajánljuk Önnek.

 

 

A kandalló és pelletkályha fűtési rendszerek mellett nem kell lemondania a kellemes hőmérsékletről! 

 

A téli időszakban nagyon sokan arra kényszerülnek, hogy mérsékelve használják fűtésrendszerüket, ugyanis ellenkező esetben igencsak kellemetlen meglepetések érnék őket a számla összegével kapcsolatban. Emiatt számos háztartásban kell lemondaniuk a lakóknak a komfortos mindennapokról a téli hónapokban. Sokan megelégelik ezt az állapotot, és váltanának olyan rendszerre, aminél nem kell kompromisszumot kötni az alacsony hőmérséklettel azért, hogy az ember csökkentse a kiadásait. Ha Ön is ehhez a táborhoz tartozik, ajánljuk figyelmébe a kandalló és pelletkályha fűtési rendszereket!

 

A kandalló és pelletkályha fűtési rendszerekkel nem kell lemondania a kellemes hőmérsékletről a téli időszakban azért, hogy csökkentse a kiadásokat. Ez manapság az egyik legköltséghatékonyabb megoldás a fűtéssel kapcsolatban. A fenntartása sem túl megterhelő, mert kevés karbantartást igényel, így éves szinten jelentős összegeket spórolhat meg.

 

A kandalló és pelletkályha fűtési rendszereknek köszönhetően bátran használhatja a fűtést, ez a számláján biztosan nem fog meglátszani. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!