Telefon:+36-1-221-1458
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Napelemes áramtermelés

Cégünk megoldást kínál a napenergia hasznosítására minőségi napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével

Kapcsolatfelvétel
 

Manapság egyre nagyobb problémát jelent a növekvő energiaigények kielégítése, mivel a fosszilis energiahordózok (szén, olaj, földgáz) világpiaci ára napról-napra növekszik. Ezáltal a villamos energia ára is nő. Az árnövekedés miatt arra törekszünk, hogy más jobb és olcsóbb alternatív megoldásokat találjunk. A mai napig is található olyan hely, ahol a villamos energia nem elérhető, például: tanyákon. Ezeken a helyeken villamos energiát állíthatunk elő napelemek segítségével.

A napelem egy félvezető tábla, mely átalakítja a fénysugárzás energiáját villamos energiává. Általánosságban elmondható, hogy egy négyzetméter napelem kb. 100-130 W teljesítmény leadásra képes. A háztartási készülékek nagy része váltóárammal (alternating current = AC) működik, a napcella viszont egyenáramot (direct current = DC) termel. A DC/AC alakításához feszültség átalakító berendezésre (inverter) van szükség. Az inverter feladata az egyenáram átalakítása váltóárammá. A fentiekből adódik, hogy a napelemes más néven fotovoltaikus rendszer főbb egységei a napelem és az inverter.

A napelemes rendszer segítségével megtermelt villamos energiát felhasználhatjuk közvetlenül a berendezéseink működtetéséhez, ebben az esetben fölösleges villamos energiát nem termelünk. Abban az esetben, ha az épület fogyasztása kevesebb mint a megtermelt villamos energia, akkor a felesleges energiát akkumulátorokban tárolhatjuk. Az akkumulátorokkal rendelkező napelemes rendszer, a magas akkumulátor költség miatt nem terjedt el. Abban az esetben, ha a felesleges villamos energiát szeretnénk visszatáplálni a villamos hálózatba, szükségünk van egy mérőre, mely méri az elfogyasztott és visszatáplált villamos energia mennyiségét. Cégünk a hálózatba kapcsolt napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.

 

 

Hálózatba kapcsolt napelemes rendszer rajza

     1. Napelemek

     2. Inverter

     3. Házi elosztó szekrény

     4. Fogyasztók

     5. Mérőóra

     6. Áramszolgáltatói hálózat

 

A napelemes rendszerünket tervezéssel és kivitelezéssel együtt ajánljuk Önnek.

 

Napelemes áramtermelés: megéri már most váltani!

napelemes áramtermelésnapelemes áramtermeléssel kapcsolatban az érdeklődők gyakran teszik fel a kérdést, hogy valójában megéri-e váltani a költséghatékonyabb rendszerre, hiszen a működéshez fokozottan szükség van a napsugarakra.

Magyarországon az elmúlt időszakban jelentős változáson ment keresztül az időjárás, aminek hatására folyamatosan növekszik a napsütéses órák száma. Ez a jövőben még tovább gyarapodhat, így a napelemes áramtermelés működését nem akadályozhatja semmi. A rendszerek szinte teljesen karbantartás mentesek, körülbelül öt évente szükséges foglalkozni a felülvizsgálatukkal, így a fogyasztás mellett még ezzel kapcsolatban is van lehetősége a spórolásra.

napelemes áramtermelésre egyre inkább megéri váltani. Amennyiben Ön is szeretne áttérni a környezetbarát, költséghatékonyabb rendszerre, bízza ránk a tervezést és a kivitelezést! Ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül telepítjük a napelemeket. Ha igénybe venné szolgáltatásunkat, vagy kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!