Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Lakossági energiahatékonysági pályázatok indulnak szeptemberben

Az első lakossági energetikai pályázatok a háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd.

A szeptemberben induló pályázatok hírét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára jelentette be.

A megnyíló pályázatok kedvezményezettje a lakosság lesz. A fejlesztések célja a hazai energiahatékonyság növelése. A pályázatok megjelenése után egy 30 napos felkészülési idő áll majd rendelkezésre az első beadásig.

Pályázható tevékenységek

Rendelkezésre álló keretösszeg

(Ft)

Legmagasabb pályázható összeg (Ft)

Várható nyertes pályázók száma

(fő)

Fűtéskorszerűsítés

1 milliárd

650 ezer

3500

Külső nyílászárók cseréje

1,1 milliárd

500 ezer

Háztartási nagygépek cseréje

627 millió

35 ezer

21 ezer

 

Bejelentésre került továbbá, hogy 2 héten belül megkezdődhet a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia társadalmi egyeztetése, amelynek fontos fejlesztési terület lesz majd a háztartások megújuló energiatermelésbe való bekapcsolása is.

Az államtitkár-helyettes reményi szerint 10 milliárd forintos kerettel még az idén elindul a Panel program utóda – nem csak panelházak számára - , amely a lakóingatlanok energia-megtakarítást eredményező komplex felújítását tűzi ki.