Telefon:+36-1-221-1458
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
 • English
 • Deutsch
 • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Cégismertető

Ön jelenleg Magyarország legnagyobb és európai mértékkel is jelentős nagyságú földhőszondás hőszivattyús rendszereit tervező és kivitelező cégének bemutatkozó anyagát látja.

TISZTELT HÖLGYEM, URAM!

A HGD Kft. 1996-ban alakult. Alapítója és tulajdonosa Dr. Ádám Béla PhD hazai és nemzetközi olajkutatásban, főleg fúrási és energetikai szakterületen, több mint 40 éves tapasztalatú magánszemély. A HGD Kft. a megalakulástól folyamatosan jó eredményeket produkál, köszönhetően a fiatal, agilis, jól képzett mérnökök és fúrási szakemberek jó szakmai felkészültségének. Cégünk jelenleg a hazai geotermikus hőszivattyús rendszerek piacán a legnagyobb referenciákkal rendelkező, megújuló energiák hasznosításával foglalkozó vállalkozás.

A geotermikus hőszivattyús fűtési, hűtési, használati melegvíz készítési rendszerek elterjesztését fő feladatunknak tekintjük, a kisebb hatásfokú és környezetszennyező gázkazánokkal szemben! Az elmúlt években a hőszivattyús szakterületen az egyik meghatározó, piacvezető szolgáltatóvá váltunk, partnereink száma folyamatosan bővül, szakvéleményünket az energetikai kormányzati szervek is figyelembe veszik. Számos szakmai egyesületben képviseljük a környezetbarát megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítését. Tevékenységünk során, szolgáltatásaink minőségét, környezetünk védelmét, a munkavállalók és az érintett felek biztonságát a legfontosabb tényezőknek tekintjük.

Elköteleztük magunkat, a minőség-, környezetközpontú és vállalatirányítási rendszer kiépítésével és működésével a tevékenységeink folyamatos javítására, fejlesztésére, a vevői elégedettség és szolgáltatásaink színvonalának folyamatos növelésére. 

 

Alapfilozófiánk:

SZAKÉRTELEMMEL VÉGZETT, MINŐSÉGILEG KIFOGÁSTALAN, GAZDASÁGOS, GYORSAN MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁSI SZOLGÁLTATÁST biztosítunk, mint az Ön korrekt partnere.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK:

Hőszivattyús fűtési, hűtési, melegvízszolgáltatási rendszerek tervezése, engedélyeztetése, pályáztatása, komplett kivitelezése, függőleges zárt szondás, vagy kedvező feltételek mellett nyitott vízkutas megoldással a családi házaktól a nagy irodaházakig (8 kW - 1000 kW) vagy szükség esetén nagyobb teljesítményekig.

 • Komplett épületfűtések, hűtések tervezése és kivitelezése: fal-, mennyezet-, szegély-, fan-coil fűtési/hűtési rendszerekkel.
 • Geotermikus szondateszt
 • Földtani, vízföldtani szakértés, tervezés, engedélyeztetés
 • Bányászati-műszaki szakértés, tanácsadás
 • Fúrási munkák tervezése, engedélyeztetése, vízkutak fúrása, vízfigyelő monitoring kútrendszerek telepítése.
 • Egyéb kutatófúrási munkák kivitelezése /kavicskutatás/

 

FŐBB REFERENCIÁINK:

2005 - 2018 között eddig az országban a legtöbb földhőszondát társaságunk fúrta és építi több megawattal a hőszivattyús rendszereket. Megalakulásunk óta több mint 15.000 kW beépített hőszivattyús teljesítménnyel és 300.000 méter földhőszonda telepítéssel büszkélkedhetünk országszerte. Szintén nagy tapasztalattal rendelkezünk vízkutak tervezésében és fúrásában az ország különböző helyein, változó kőzetekben.

 

Legnagyobb telepített rendszereink:

 

HGD Kft. referenciái – a legnagyobb hőszivattyús rendszerek a több, mint 550 munkánkból
Év Munka megnevezése Helyszín Építtető Teljesítmény Szondahossz összesen
2016. Pápa Légibázis, SAC Hangár Komplexum * Pápa  NATO Támogató Ügynökség 1510 kW hőszivattyús rendszer  27.000 m
2018. OMRRK Budapest Városliget Zrt. 1215 kW kiegészítő fűtéssel 24.000 m
2010. Tesco Áruház Budapest, XIV. kerület TESCO-Global Co. 1150 kW tetőn elhelyezett légkezelővel 22.500 m
2013. Iskola és sportközpont Törökbálint Swietelsky Magyarország Kft. 968 kW hőszivattyús rendszer 18.000 m
2008. Telenor irodaház Törökbálint Arcadom Építőipari Zrt. 968 kW hőszivattyús rendszer 18.000 m
2010. Tesco Áruház Budapest, XVII. kerület InnoGeo Non-profit Kft. 820 kW tetőn elhelyezett légkezelővel 13.000 m
2009. El-Tech Center Kft. iroda Budapest El-Tech Center Kft. szonda fúrás, 625 kW 12.500 m
2006. Monicomp Kft., Szállítmányozási központ Páty Monikomp Kft. 610 kW hőszivattyús rendszer 12.000 m
2008. Kovács Kft. raktár Mezőkövesd Kovács Kft.. szonda fúrás, 423 kW 8.750 m
2007. Raiffeisen Bank Irodaház Budapest Épszerk-Pannon Kft. 818 kW hőszivattyús rendszer 8.100 m
2014. Váci Greens Irodaház Budapest Drew City Tower Kft. 332 kW 6.875 m
2018. Almási Kft. Üzemcsarnok Mezőkövesd Almási Kft. 299 kW hőszivattyús rendszer 6875 m
2006. Oriental Herbs Kft. Budapest, X. kerület Csőszer Kft. 325 kW hőszivattyús rendszer 6.000 m

 

* NATO katonai repülőtér, Pápa: Fűtés: AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB FÖLDHŐSZONDÁS HŐSZIVATTYÚS RENDSZERE

 

TEVÉKENYSÉGEINK, SZAKTERÜLETÜNK részletesebben:

 • Geotermikus hőszivattyús rendszerek teljes tervezése, engedélyeztetése, kivitelezése, a családi házaktól a nagyobb ipari beruházásokig. Geotermikus hőszivattyús rendszerhez földszondák fúrása.
 • Geotermális mélyfúrások szakértése, termálkút és kapcsolt hőszivattyús beruházások megvalósítása.
 • Fúróberendezések típusvizsgálata, hazai és külföldi típusok honosításához. Mélyfúrási alkalmassági vizsgálatok dokumentációinak készítése
 • Fúróberendezések műszaki, biztonsági felülvizsgálata a Bányahatóságok részére
 • Levegős hőszivattyús rendszerek teljes tervezése, engedélyeztetése, kivitelezése, a családi házaktól a nagyobb ipari beruházásokig.
 • Ásványi nyersanyagkutató fúrások, mintavételek. Fúróberendezés típusok piackutatása, beruházások előkészítő tanulmányainak készítése, üzembehelyezési eljárások irányítása, szakértése.
 • Új fúrási technológiák bevezetése, szükséges utasítások elkészítése.

 

Alkalmazott fúrási technológiák:

 • Rotary fúrás víz-, levegő- és haböblítéssel
 • Spirál szárazfúrás

A felsorolt tevékenységek végzéséhez a szükséges tervezői és szakértői engedélyekkel rendelkezünk, mint Magyar Mérnöki Kamara bejegyzett szakértői.

Tagjai vagyunk a Magyar Hőszivattyú Szövetségnek, a Magyar Geotermális Egyesületnek, a Magyar Megújuló Energia Szövetségnek és a Magyar Termálenergia Társaságnak. Szakmai kapcsolatot tartunk az Európai Hőszivattyús Szövetséggel és a legnagyobb hőszivattyú gyártókkal. Másik szakterületünkön a Magyar Vízkútfúrók Egyesületében tevékenykedünk.

Társaságunk rendszeres résztvevője a hazai szakterületi és környezetvédelmi kiállításoknak: CONSTRUMA, INDUSTRIA, RENEXPO.

 

Reméljük, hogy MEGBÍZHATÓ, SZAKSZERŰ, MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSUNKAT igényelve, hamarosan Partnereink között üdvözölhetjük Önt.

 

Bízza magát a HGD Kft-re, és profitáljon Ön is hozzáértésünkbõl: 2018. évvégéig - országszerte - több, mint 15.000 kW beépített hőszivattyús teljesítménnyel és 300.000 m földhõszonda telepítéssel büszkélkedhetünk!

"TISZTA ENERGIA, TISZTA KÖRNYEZET, TISZTA HASZON!"

 

Dr. Ádám Béla PhD