Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Miért van szükség geotermikus szondatesztre?

A geotermikus rendszerek tervezése előtt meg kell tudni a talaj termo-fizikai és geológiai jellemzőit, és meg kell határozni a hővezető-képességét, amire több lehetőség is van, ám a legpontosabb eredményt a helyszínen elvégzett geotermikus szondateszttel lehet megkapni.

A geotermikus szondateszt legfőbb előnye, hogy a mérés helyben történik, ahol a tesztelő berendezést rákötik a földhőszondára, majd a kapott eredmények alapján kell a telepítendő szondák számát meghatározni, hiszen a túl-, vagy alulméretezés jelentősen rontja a hőszivattyús rendszer hatásfokát, és növeli a beruházás, illetve az üzemeltetés költségét. Az adatfelmérés után meghatározható, hogy a szondák milyen mennyiségű energiát tudnak leadni, majd ennek segítségével lehet pontosan megtervezni azt a hőszivattyús rendszert, ami képes lesz ellátni a házat.

 

Amennyiben hőszivattyús rendszerrel szeretné ellátni az ingatlanát, geotermikus szondatesztre mindenképpen szüksége lesz! Szolgáltatásunk megrendelése, illetve kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!