Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Glattfelder: Brutális mértékben nő a megújuló energiák támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázását támogatandó. Ez évi több mint százmilliárd forint uniós támogatást jelent, ami a korábbi tízszerese.

 

A napelemek telepítését bármilyen meglepő, leginkább az alacsony kamatok ösztönzik. Már teljesen nyilvánvaló, mindenki jobban jár, ha ebben tartja a pénzét, mintha bankbetétben – hangzott el a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

 

Míg a világban a csökkenő támogatások miatt egyre kevesebb ilyen berendezést helyeznek üzembe, Magyarországon nő a telepítési kedv – jelentette ki Glattfelder Béla, a nemzetgazdasági tárca államtitkára, a Magyar Szolár Szövetség elnöke, aki szerint hazánkban a legfőbb ösztönző a magas kamatszint.

 

Hangsúlyozta: brutális mértékben nő a következő uniós ciklusban az energiahatékonyság és a megújuló energia támogatása, amire mintegy 750 milliárd forint áll rendelkezése, plusz a vidékfejlesztési támogatásokból is még mintegy 50 milliárd. Ez azt jelenti, hogy évente több mint százmilliárd forint fordítható erre a célra, ez a korábbi körülbelül tízszerese.

 

Kiemelte: a rezsicsökkentésnek az is része, ha olcsóbban tudjuk megtermelni saját magunknak a villamos energiát.

 

Forrás: hirado.hu

 

Kiemelt: 
0