Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Gyártócsarnok és Portaépület

A Megrendelő részére a Felsőpakonyban található Gyártócsarnok és Portaépület fűtés- hűtéséhez hőszivattyús rendszer kiépítését vállaltuk Bányakapitánysági létesítési engedély elkészítésével, talajszondák fúrásával, PE100-as 40x3,7mm szimpla szonda lehelyezésével, a furatok tömedékelésével, épületen kívüli és belüli primer hőszivattyús gépészet kialakításával, a rendszer beszabályozásával. Az adott hőigényhez 24 x100 m-es talajszonda szükséges.

A kivitelezés során a Bányakapitányság Határozat szerint a létesítési engedélyben szereplő szondaszámmal és mélységgel: 24 db 100 méteres mélységű 150 mm átmérőjű szondafúrás létesült és ezekbe lett beépítve a 40 mm átmérőjű PN 10 KPE szimpla csőhurok. A primer oldal fagyálló hőhordozó közeggel, glikol alapú vizes oldattal van feltöltve. A szondahurkokat bentonitos tömedékelőanyaggal vettük körbe a fúrólyukban.

A szondák az épületen kívüli aknában található osztó-gyűjtőhöz csatlakoznak, melytől KPE csövön juttatjuk el a hőhordozó közeget a RHOSS THHEBY 2130 HT típusú hőszivattyúig.

Alkalmazott technológiák: 
Talajszondás hőszivattyús rendszer
Város: 
Felsőpakony
Fűtési teljesítmény: 
110 kW
Hűtési teljesítmény: 
127 kW
Átadás éve: 
2013