Telefon:+36-20-9729663
E-mail:adam@hgd.hu
Elérhetõségek
  • English
  • Deutsch
  • Magyar
Tiszta energia Tiszta haszon

Földtani – vízföldtani szakértés, fúrási munkák engedélyeztetése

Szakértői, megvalósíthatósági tanulmányok

Cégünk bányamérnöki, földtani, vízföldtani és sekély-geotermikus szakértelmére alapozva a földhőszondás rendszereket előkészítő önálló, illetve a szondatesztekhez kapcsolódó vagy szélesebb spektrumú energetikai megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését is vállalja. Ebben több éves tapasztalatunkkal állunk rendelkezésére.

 

Ennek keretében feltárjuk és kielemezzük a terület földtani, vízföldtani és sekély-geotermiai viszonyait, majd ezek alapján kielemezzük elsősorban a földhőszondás rendszer, de igény szerint összehasonlítva a lehetséges egyéb megújulós energetikai rendszerek (vízkutas, talajkollektoros, napelemes, napkollektor, megvalósíthatóságával, a kivitelezési, gazdaság és engedélyeztetési szempontokat kiértékelve.

 

Igény szerint, szondateszttel összekapcsolva egy szoftveres modellezéses szondamező méretezést is bele tudnunk illeszteni a tanulmányba az előzetesen felmerülő fűtési-hűtési igényekre.

 

Társaságunk, mint a sekélygeotermikus rendszerek egyik legelső, és sok éves tapasztalattal rendelkező tervezője és kivitelezője, átfogóbb tanulmányok megírásában való részvételre is felkérést kapott. Ilyen volt a mostanában íródott Geotermikus Budapest tanulmány, amely Budapest mély- és sekély-geotermikus energiahasznosítási lehetőségeit elemzi ki. Ebben a sekély-geotermikus rész megírás a cégünk nevéhez fűződik.

 

Továbbá önálló vízföldtani tanulmányok írását, vízföldtani modellezést is tudunk vállalni.

Engedélyeztetés

Földhőszondák telepítéséhez szükséges engedélyeztetést, fúrásbejelentést, és egyéb felmerülő hatósági ügyintézést sok több száz referenciával a hátunk mögött, rutinszerűen végezzük.

Hőszivattyús rendszerhez kapcsolódva vízkutak vízjogi létesítési engedélyeztetését is vállaljuk adott esetben.